fredag 3 december 2010

Toronto Maple Leafs - Edmonton Oilers

Blir liveblogg idag också, efter varje period.

• Startande målvakter: Jonas Gustavsson, Toronto & Nikolai Khabibulin, Edmonton.

• John Mitchell spelar istället för skadade Mike Brown och Brett Lebda ersätter Keith Aulie.

Första perioden:

• 1-0 Edmonton, Jordan Eberle, ur dålig vinkel. Den skulle Gustavsson tagit. Eberles femte mål för säsongen och första på 16 matcher.

• Skotten 12-4 till Toronto efter första perioden. Khabibulin har varit skillnaden hittills, Toronto har haft flest chanser men Edmontons målvakt har tagit allt.

Andra perioden:

• 2-0 Edmonton, Taylor Hall. Satte sitt sjunde mål för säsongen, på lagets sjätte skott i matchen. Assist till Eberle. Det innebar att Giguere fick kliva in i målet istället för Gustavsson.

• 3-0 Edmonton, med endast 2 sekunder kvar av perioden. Målet gjordes av Sam Gagner, som höll sig framme på en retur framför målet. Hans åttonde för året och för assisten stod Magnus Pääjärvi. Skotten efter två perioder 23-12 till Toronto.

Tredje perioden:

• 4-o Edmonton, Taylor Hall styrde in pucken förbi Giguere, på pass från Shawn Horcoff. Hans andra i matchen och åttonde för säsongen.

• 5-0 Edmonton, Ryan Jones, som satte sitt femte mål för säsongen i ett friläge.

• Toronto var bedrövliga, trots att man vann skotten med 33-19, så satte man inte ett endaste mål. Edmonton var oerhört effektiva och spelade klokt. Det syntes inte på dom att dem spelat tre matcher på fyra dagar.