tisdag 7 december 2010

DIF vann mot Luleå

Djurgården vann hemma på Hovet mot Luleå med 4-1, inför 7212 åskådare. Detta tack vare att man var mer rappa på skridskorna än bortalaget och segern var helt odiskutabel. Skotten 40-25 bevittnar om det.

Hemmalaget saknade rutinerad spelare som Nichlas Falk, Marcus Nilson, Mathias Tjärnqvist pga sjukdom & skador, samt avstängda Nils Ekman. Detta gjorde att man till dagens match fick lyfta upp ett par juniorer, så när matchen spelades så hade man åtta stycken spelare födda på 90-talet.

En av dessa var Marcus Sörensen och han gjorde 1-0 målet tidigt i första perioden, den andra var Mika Zibanejad, trots att han är född 93, så fick han spela i förstakedjan med Jimmie Ölvestad och Kristofer Ottosson och det var en fröjd att se honom på isen. Han tacklade på precis allt i hans väg. Ett riktigt energi knippe, som det ska bli spännande att följa i framtiden.

Övriga mål i matchen för DIF gjordes av Mario Kempe, Andreas Holmqvist och Marcus Krüger. Chris Abbott tröstmålade för Luleå i slutet på andra perioden.