onsdag 1 december 2010

Toronto Maple Leafs-Tampa Bay Lightning

Kommer skriva här i olika omgångar om nattens match mellan Toronto Maple Leafs och Tampa Bay Lightning, som spelas i Air Canada Centre, Toronto.

Jag kommer skriva efter varje period.

• Nytt inför matchen i Toronto är att man kastat om i formationerna och gjort Nazem Kadri till förstacenter, han kommer spela med Phil Kessel och Clarke MacArthur.

• I Tampa så spelar Simon Gagne igen, efter att ha missat 18 matcher pga en nackskada.

• Jonas Gustavsson står för Toronto och Dan Ellis i Tampas mål.

• Joey Crabb gör sin debut för Toronto.

Ledning med 1-0 efter första perioden, för Toronto.

• Målet gjordes i ett av de första anfallen för Toronto, där Kris Versteeg tog till vara på att en Tampa back ramlade in i Dan Ellis och då kunde Versteeg skjuta in sitt sjunde mål för säsongen. En assist till Carl Gunnarsson på det målet.

• I slutminuten fick man dessutom ett mål bortdömt, då domaren ansåg att Clarke MacArthur hade stört Dan Ellis samtidigt Luke Schenn sköt pucken i mål. På reprisen såg man att han stod väldigt nära, men att Victor Hedman hade knuffat honom dit och det var en ytterst liten kontakt, så det borde ha godkänts.

• Tampa har haft två powerplay, men Toronto har dödat av dem bra. Detta tack vare att man spelat väldigt aggressivt och samlat.

• Jonas Gustavsson har spelat väldigt bra, han tog samtliga 17 skott som avlossades i första perioden. Tampa vann skotten med 17-7.

Fortsatt ledning för Toronto efter 40 min.

• Varsitt mål i powerplay gör att ställningen efter två perioder är 2-1 till Toronto. Målen gjordes av Ryan Malone och Nikolai Kulemin. Malone gick köksvägen på sitt, det var hans sjätte mål för säsongen. Kulemin sköt ett skymt skott utifrån, för sitt sjunde mål och fjärde på de sju senaste matcherna.

• Toronto vann skotten med 13-12, totalt 29-20 till Tampa.

3-3 efter full tid.

• Först gjorde Kulemin 3-1, efter att en sargstuds lurat Dan Ellis. Assist till Joey Crabb där. Sedan gjorde Martin St. Louis två mål, varav det sista kom i slutsekunderna, med sex man på isen.

• Skotten i perioden var 9-5 till Tampa, 38-25 totalt.

Tampa vann i sudden.

• Simon Gagne avgjorde dryga minuten in i sudden, i ett två mot ett läge. På övertidsperiodens enda skott.

• Tampa var 1/5 totalt i powerplay och Toronto 1/4.