Liveblogg: Jag uppdaterar efter varje period.

• Startande målvakter: Jean-Sebastien Giguere & Tim Thomas.
  • Jay Rosehill uppkallad från Toronto Marlies, för att ersätta Mike Brown, som fighter.

Första perioden:

Boston tog ledningen efter nästan fem minuter spel, genom Nathan Horton, efter att Toronto spelat för dåligt i egen zon. Horton sköt ett perfekt skott förbi Giguere, som inte heller kom ut ordentligt, så han fick därmed stora delar av målet att sikta på. Det var Hortons nionde mål för säsongen. Fram tills dess så hade Toronto haft de farligaste chanserna, där pucken bl.a dansat på mållinjen så att man fick ta till videokoll, där kunde man dock konstatera att den befunnit sig på rätt sida linjen.

Toronto tog tag i spelet igen efter Bostons mål och tillslut fick man utdelning, när Carl Gunnarsson från nära håll stötte pucken i nät, för sitt första mål för säsongen. Detta efter att ha fått en utmärkt passning av Tyler Bozak, som i sin tur blivit fint framspelad av Nazem Kadri. Klockan stod då på 15:53.

Toronto vann skotten i perioden med 12-5, så 1-1 är ej rättvist sett till spelet, men det gäller att sätta sina chanser. Tim Thomas har varit väldigt bra dessutom.

Andra perioden:

Boston utjämnade spelet till en början och fick även ett tidigt powerplay, men den farligaste chansen fick Toronto istället, då man kom i en kontring, men skottet satt perfekt i plockhandsken hos Thomas.

När Toronto sedan fick ett eget powerplay så blev det tvärtom, då fick Giguere rädda ett friläge ifrån Bostons forward, Blake Wheeler.

Toronto hade ett par chanser till på slutet, där de tryckte på med mycket folk på mål och skott utifrån, men Thomas tog allt. 1-1 efter två perioder, skotten 14-12 till Toronto, totalt 26-17.

Tredje perioden:

Boston återtog ledningen sex minuter in i den sista perioden, efter att Greg Campbell utnyttjat ett fritt skottläge i slottet. Giguere kom inte ut ordentligt på det här målet heller, så det fanns mycket nät att sikta på. Campbell satte sitt tredje mål för året, assisterad av Tyler Seguin och Johnny Boychuk.

Med utplockad målvakt och dessutom i spel i powerplay, så lyckades Toronto tillslut överlista en storspelande Tim Thomas. Målet gjordes av Kris Versteeg, hans åttonde mål för säsongen, assisterad av Clarke MacArthur och Tomas Kaberle. Det skedde på det 38:e skottet i matchen, det säger något om hur bra Thomas varit. Skotten i perioden var 12-9, till Toronto och 38-26 totalt.

Overtime:

På Francois Beauchemins jätteläge tidigt i förlängningen så fick publiken bevittna hur Tim Thomas kastade sig och gjorde en fotbollsräddning, raklång i luften. Helt otroligt! Det blev övertidsperiodens farligaste chans, så matchen fick avgöras på straffar. Skotten 2-1, till Toronto och därmed vann man skotten i matchen i samtliga perioder, totalt 40-27.