fredag 17 december 2010

Phaneuf förlorade i sin återkomst till Calgary

Dion Phaneuf fick ingen rolig återkomst till Calgary, när Toronto Maple Leafs ställdes mot Calgary Flames. Slutresultatet skrevs till 5-2.

Det var första gången Toronto besökte Calgary, sedan den stora traden lagen emellan som skickade Dion Phaneuf, Fredrik Sjöström & Keith Aulie till Toronto och där Flames fick Niklas Hagman, Matt Stajan, Ian White och Jamal Mayers i gengäld.

Matt Stajan och Niklas Hagman är de enda som är kvar i Calgary, då både White och Mayers lämnat sedan dess & det var även Hagman och Stajan som var delaktiga i segern för Calgary.
Det stod nämligen 1-1 i matchen, när Calgary gjorde tre mål på 57 sekunder. Det första av dem gjordes av Alex Tanguay, på pass från Matt Stajan. Efter det ökade Olli Jokinen på till 3-1, på pass från Niklas Hagman. Det tredje målet i den spannen gjordes av Rene Bourque.

Hagman fick jubla ännu mer i början på tredje perioden, då han satte sitt åttonde mål för säsongen och lagets femte. Toronto fick ett tröstmål efter det, när Grabovski gjorde sitt femte mål på sex matcher och tionde för säsongen. Då stod Jonas Gustavsson istället, eftersom man bytte ut Giguere i pausen.

Gustavsson hann med att stoppa en straff ifrån Jarome Iginla under den tiden.

Calgary vann skotten med 33-19, men trots de siffrorna så var det en jämn match och böljande match, men där kollapsen i andra perioden avgjorde allt. Fram tills dess hade Giguere varit rena väggen och tagit de mest omöjliga lägena, men efter de snabba målen så gick luften ur laget helt.

Toronto tog ledningen efter drygt sju minuter, när Nikolai Kulemin höll sig framme och petade in en retur, efter att Clarke MacArthur dribblat sig igenom försvaret men inte lyckats överlista en väldigt tät och säkert spelande Miikka Kiprusoff i Calgarys mål.

Det tog dock, bara Calgary 57 sekunder att kvittera efter det, så som ni märker just 57 sekunder var gångbart i denna matchen för hemmalagets del. Målet gjordes av den svenska rookien, Mikael Backlund, som via Keith Aulies skridsko fick in sitt fjärde mål för säsongen.