söndag 12 december 2010

Toronto slog Montreal

Toronto Maple Leafs lyckades vinna en jämn och tät match hemma i ett fullsatt Air Canada Centre, mot Montreal Canadiens. Siffrorna skrevs till 3-1, efter mål av Phil Kessel, Tomas Kaberle och Kris Versteeg för hemmalaget. Mike Cammalleri gjorde bortalagets enda.

Hemmalaget, Toronto rivstartade och tog verkligen tag i taktpinnen direkt. Det dröjde drygt sju minuter dock innan man skulle få utdelning. Tyler Bozak sköt och pucken hamnade vid sidan om kassen, där Phil Kessel kunde valla in pucken via målvakten Alex Auld, som stod istället för den annars ordinarie Carey Price. Det var Kessels 11:e mål för säsongen och första mål på nio matcher. Backstjärnan, Tomas Kaberle fick också assist på det målet.

Tomas Kaberle utökade sedan till 2-0, då han hängde med upp i en flygande kontring och fyllde på anfallet som tredjeman i slottet. Det var hans första mål för säsongen och det första på 36 matcher, man fick gå så långt tillbaka som till den 27:e Mars 2010, för att senast hitta honom i målprotokollet. Assist till Fredrik Sjöström och till Tim Brent.

Montreal var väldigt tama i den första perioden, det tog dom drygt 10 minuter innan de ens fick iväg sitt första skott på mål. Ett långskott ifrån Mike Cammalleri, som inte orsakade något större bekymmer för J-S Giguere i Torontos mål. Toronto vann skotten i perioden med 11-4.

Montreal verkade ha fått en rejäl utskällning i den första pausvilan, för de kom ut som ett hungrigare lag i andra perioden. De vann skotten i den med 10-3, men det dröjde tills man spelat drygt 14 minuter innan Mike Cammalleri, kunde skjuta iväg ett skymt skott förbi Giguere. Hans tionde för säsongen. Han assisterades av Tomas Plekanec och av Andrei Kostitsyn.

Tredje perioden var desto jämnare spelmässigt, där skotten fördelades 10-9, till Toronto. Periodens enda mål kom när Montreal plockade ut Auld på slutet för att få till en kvittering, men när backen P.K Subbans skott blockerades av Fredrik Sjöström och pucken därmed åkte ur zonen, så gavs Kris Versteeg möjlighet att lägga in pucken i den tomma kassen och den chansen missade han inte. Sjöström fick enda assisten på Versteegs nionde mål för säsongen.

Det var en bra laginsats av Toronto, som i senaste matchen mot Philadelphia blev helt utbuade av hemmapubliken, det kastades till och med in våfflor på isen då. En av de som arbetade hårdast var Fredrik Sjöström och han fick välbehövligt utmärkelse som en av matchens tre stjärnor.