torsdag 9 december 2010

Pittsburgh Penguins - Toronto Maple Leafs

Livebloggen är här igen: Uppdateringar efter varje period.

• Toronto ställs mot ligans hetaste lag, med den hetaste spelaren i Sidney Crosby, som gjort poäng i 16 raka matcher och även leder NHLs mål & poängliga.
  • Pittsburgh jagar sin 11:e raka seger, Toronto jagar sin tredje raka seger.
  • Startande målvakter: Marc-André Fleury, Pittsburgh & Jonas Gustavsson, Toronto.

Första perioden:

Efter 8:35, så tog Pittsburgh ledningen när Sidney Crosby tog vara på två stolpreturer och satte sitt 25:e mål för säsongen, han förlängde sin svit till 17 raka matcher med poäng. Assist till Chris Kunitz och Matt Cooke. Torontos back, Mike Komisarek hade två chanser att få undan pucken men missade vid båda. Jonas Gustavsson lämnades helt utan chans.

Pittsburgh spelade ut Toronto i den första perioden och Toronto ska vara glada att det "bara" stod 1-0. Pittsburgh vann skotten med 13-4.

Andra perioden:

När drygt halva mittperioden var spelad, så utökade Pittsburgh ledningen när man kom två mot noll mot Jonas Gustavsson i numerärt underläge. Chris Kunitz passade till Pascal Dupuis, som kunde överlista Torontos målvakt, för sitt sjunde mål för säsongen. Ännu en assist till Kunitz.

En och en halv minut senare så gjorde Mark Letestu sitt femte mål för säsongen, när han fann en lös puck i slottet och sköt in 3-0. Det var hans första mål på 23 matcher.

Ytterligare en dryg minut senare så fick Chris Kunitz sin tredje assist i matchen, när han passade till Sidney Crosby i en kontring, Crosby sköt in pucken mellan benen på Gustavsson. Matchen kändes helt avgjord efter det.

Hemmalaget vann skotten även i denna perioden, den här gången med 11-6, så 24-10 efter två spelade perioder. Det hettade till lite på slutet med fighter och en del gruff efter avblåsningarna.

Tredje perioden:

Som jag skrev i slutet på andra perioden så blev matchen grinig, med flera fighter tidigt i denna perioden också.

Med Crosby i utvisningsbåset, så kunde Tyler Bozak från nära håll lyfta pucken i nättaket, för ett tröstmål för Toronto. Det var hans fjärde mål för säsongen. Assist till Phil Kessel och Kris Versteeg. Klockan visade då 4:36.

Mikhail Grabovski putsade till siffrorna till 4-2, när han sköt ett hårt och skymt handledskott förbi Fleury. Det var Vitryssens sjunde mål för säsongen. Assist till Tomas Kaberle och Nikolai Kulemin. Målet kom drygt fyra minuter efter Bozaks.

Mark Letestu avgjorde matchen när han sköt förbi Kris Versteeg, som gick ner för att täcka skottet, men som i själva verket bara skymde Gustavsson. Det var då mindre än tre minuter kvar att spela och Toronto hade haft ett flertal lägen innan dess att göra match av det hela igen. Skotten var då 15-2 i perioden i Torontos fördel och så slutade även perioden.

Pittsburgh tog därmed sin 11:e raka seger och Sidney Crosbys fina svit höll också i sig. Toronto var bara bra i den sista perioden, så segern var helt rättvis.

Bästa spelarna på isen var Sidney Crosby, Chris Kunitz och Mark Letestu och det var även dem som valdes till matchens tre stjärnor.