söndag 3 oktober 2010

Derbyseger för DIF

Djurgården kunde upprepa bedriften från i våras, genom att återigen slå AIK på Råsunda med siffrorna 2-1. Stor matchvinnare blev Pa Dembo Touray, som stod för ett flertal spektakulära räddningar när AIK tryckte på i slutet.

AIK fick en drömstart annars i sitt prekära läge i tabellen, när de tilldömdes en straff efter nio minuters spel. Den förvaltades väl av Kenny Pavey, som satte bollen i Tourays högra hörn medan han själv slängde sig åt sitt vänstra.

Det var AIK som förde större delen av första halvlek och det tog en dryg halvtimma innan DIF fick spelet att stämma och då började man successivt rulla ut sin motståndare. Det gav resultat tillslut och efter en fin upprullning så kunde Kennedy Igboananike sätta kvitteringen till 1-1, bakom AIKs målvakt Kenny Stamatopoulos, som var chanslös. Klockan stod då på 42 minuter. Det blev även resultatet i halvtid.

DIF fick sedan en drömstart i andra halvlek, när Sharbel Touma sprang på en långboll i den 46:e minuten, han hann före AIKs backar och fick en tå på bollen, så att den flög i en båge över en utrusande målvakt och fram till hemmaledning med 2-1.

Efter målet så blev DIF väldigt passivt och hade det inte varit för Tourays storspel så hade slutresultatet blivit annorlunda. Jag minns bl.a en reflexräddning på Saihou Jagnes nick från nära håll, det var hög klass på den.

Det var första gången på 40år som DIF vann båda derbyna mot AIK under samma säsong.

En tråkig notis kring matchen var att AIK saknade sin anfallare Mohamed Bangura, då han var med om en familjetragedi tidigare på förmiddagen. Hans fru skulle föda barn men det tillstötte komplikationer och tyvärr gick inte barnets liv att rädda. Till följd av detta så bar spelarna svarta sorgeband.