torsdag 30 september 2010

DIF inkasserade femte raka förlusten

Det blev ännu en förlust för DIF hemma på Hovet mot topplaget Luleå. Denna gången skrevs siffrorna till 2-3. Detta var lagets femte förlust i rad och säsongsinledningen ser allt annat än bra ut för förra säsongens finallag.

Man trodde att man hade fått en drömstart efter drygt fyra minuter av den första perioden, då Mathias Tjärnqvist styrde in pucken bakom Anders Nilsson i bortakassen men efter att målet granskats så valde domaren Christer Lärking att underkänna det för hög klubba.

Istället var det bortalaget Luleå som satte periodens enda mål, när Anders Burström snappade upp en retur, som varken Stefan Ridderwall eller hans backar kunde komma åt.

DIF var utspelat i första perioden och skotten 14-3 till Luleå säger det mesta.

Även i den andra perioden var Luleå det bättre laget och man uttökade där ledningen till 3-0, det sista målet där gjordes av Cam Abbott som fri med Ridderwall enkelt nöp dit den lågt på klubbhandssidan.

DIF spottade upp sig rejält i sista perioden och man lyckades reducera två gånger om genom backarna Andreas Holmqvist och Josef Boumedienne, men det håller inte att bara spela hockey i åtta-tio minuter/match. Det krävs att de mer rutinerade killarna tar tag i det hela nu om man ska kunna rädda denna säsongen.

Det ryktas om att Marcus Nilson är på väg tillbaka och han behövs verkligen, för laget behöver en rejäl härförare nu, i Marcus Ragnarssons frånvaro.

Laget ligger nu sist i tabellen på endast fyra inspelade poäng efter sex omgångar.