tisdag 12 oktober 2010

Utspelat DIF föll på straffar i Linköping

Trots ledning med 2-0 efter första perioden, så blev det bara en poäng i bortamatchen mot Linköping. Slutresultatet skrevs till 3-2 efter straffar. DIF ska tacka Mark Owuya för den poängen, för han var rena väggen och tog 44 av 46 skott.

DIF tog som sagt ledningen med 2-0 i första perioden, efter ett mål av Jimmie Ölvestad och ett av Mathias Tjärnqvist. Det första bröstade Ölvestad in efter att pucken studsat upp framför honom. Det andra gjordes i powerplay, där Tjärnqvist styrde in Daniel Widings skottpassning. Skotten där var 11-4 till DIF.

Linköpingstränaren Hans Särkijärvi var märkbart irriterad efter första perioden, där hans lag var helt utspelat och man förlorade varje kampmoment ute på isen. Så de fick som sig bör en rejäl utskällning i pausen och efter det kom dom ut på isen som ett helt nytt lag eller vad sägs om att man på de sista perioderna vann skotten med 42-12.

I andra perioden så reducerade Mikael Håkanson till 1-2 genom att från nära håll trycka in pucken i mål i powerplay.

I tredje perioden kom kvitteringen när Erik Lindhagen styrde Matt Murleys skott i mål.

I övertidsperioden så hade Linköping ett gyllene läge att avgöra i spel fyra mot tre men dom var mästare i att bränna chanserna samtidigt som Mark Owuya var i vägen för allt.

Det blev tillslut Erik Lindhagen som fick sätta den avgörande straffen för hemmalaget.

DIF ska vara glada för den enda poängen som de tog, för Linköping var helt klart värda mer än de två poäng som de skrapade ihop.