lördag 9 oktober 2010

DIF tog sin första bortaseger för säsongen

DIF lyckades ta sin första seger på bortaplan denna säsongen genom att vinna i Karlstad mot Färjestad med 2-1. Detta efter en monsterinsats i kassen av Mark Owuya, som tog 32 av 33 skott.

Han fick stå istället för Stefan Ridderwall, som ej kunde delta i dagens match pga att han fick ett skott i huvudet i senaste matchen mot Södertälje i torsdags.

Matchen i sig var väldigt böljande och det första målet kom med mindre än tre minuter kvar av den inledande perioden. Marcus Krüger fann då en fri John Norman framför Alexander Salak i hemmamålet. Norman sparkade pucken i sidled så att han fick öppet mål och kunde enkelt vispa in sitt tredje mål för säsongen.

Även den andra perioden var väldigt böljande men där DIF fick flertalet långa anfall där hemmalaget trycktes tillbaka rejält. Ett sånt anfall tvingade fram en utvisning och i det efterföljande powerplayet så kunde Kristofer Ottosson utöka ledningen till 2-0 med ett snärtigt handledskott i Salaks plockhandskryss. Det var Ottossons första fullträff för säsongen.

I slutet på andra perioden drog DIF sen på sig två snabba utvisningar och Färjestad fick chansen att spela i fem mot tre i 1:56, men storspel av både Mark Owuya och hårt jobb av utespelarna i DIF gjorde att man klarade av den biten.

Färjestad fortsatte sedan att trycka på rejält även i slutperioden men det dröjde ända tills klockan stod på 18:39 innan man fick in reduceringspucken. Det målet gjordes av Mikael Johansson, som fick öppet mål efter att Owuya släppt retur rätt ut på Emil Kåbergs skott.

Det blev matchens sista mål och trots skotten 33-17 till FBK så kammade man noll i poängkolumnen.

Färjestad var griniga på slutet och både Dick Axelsson och Martin Sevc i hemmalaget snackade till sig varsin 10 minuters utvisning, vilket inte direkt var vad laget behövde i det läget.