tisdag 19 oktober 2010

Roloson stoppade Torontos svit

Dwayne Roloson motade 29 av 30 skott och John Tavares satte det avgörande målet i sudden, när New York Islanders vann med 2-1 i Air Canada Centre mot Toronto Maple Leafs. Torontos fina svit på fyra raka segrar tog därmed slut.

Det var två väldigt skridskostarka lag som möttes och därför uppstod heller inte så mycket spelvändningar som man blivit van vid att se i de senaste matcherna där Toronto varit inblandade.

Första perioden var mållös, skotten var 8-8 men det var Toronto som hade de vassaste chanserna. Islanders sköt antingen utanför eller rätt på Giguere när chansen gavs.

Andra perioden var lite mer händelserik och efter drygt tre minuter, efter att Toronto precis dödat av en utvisning på Francois Beauchemin så kunde Matt Moulson lyfta in en backhand till 1-0 för bortalaget. Det var hans tredje mål för säsongen.

Toronto trodde sedan att de hade kvitterat när Kris Versteeg tryckte in pucken i mål lite senare i perioden. Det visade sig dock att linjemannen blåst av spelet för han tyckte att Versteeg träffat pucken med en hög klubba innan målet gjordes men på repriserna såg man att det var gränsfall.

Den motgången gjorde att hemmalaget tryckte på än mer, det kändes som en tidsfråga innan det skulle bli mål, men Roloson stod emot perioden ut. Skotten 10-5 till Toronto.

Tredje perioden var snarlik slutet på den andra med ett mycket hårt pressande Toronto, där Islanders mest fick inrikta sig på att slå icingpuckar eller satsa på kontringar.

Det dröjde dock ända tills klockan stod på 17:55 innan Phil Kessel i spel fem mot fyra kunde kvittera till 1-1. Han snappade upp en lös puck efter att Dion Phaneuf skjutit från blålinjen men där skottet täcktes undan och ut till Kessel. Han nöp till direkt och pucken gick in mellan benen på Roloson som precis gjorde en förflyttning i sidled. Det var Kessels femte mål för säsongen.

Matchen gick sedan till övertid, där hade Toronto ett gyllene läge att avgöra när Kris Versteeg blev frispelad ensam mot Roloson, men precis när han skulle skjuta så hoppade pucken till och skottet gick utanför.

Strax därefter så tog Brett Lebda en onödig utvisning för goaltender interference. Detta i sin debut för sitt nya lag, som han kom till i somras efter att tidigare spelat för Detroit Red Wings.

Det dröjde bara 19 sekunder in i powerplayet innan John Tavares kunde skjuta förbi en skymd Giguere till 2-1. Det var den talangfulla måltjuvens andra mål för säsongen.

Toronto vann skotten i matchen med 30-20.

Carl Gunnarsson som ej spelat bra under säsongen fick se matchen från läktaren, Brett Lebda tog hans plats i laguppställningen istället.