tisdag 20 april 2010

Tung förlust i sudden

Det blev en andra raka torsk i sudden för DIF i finalserien mot HV71. Det kändes inte heller rättvist att HV skulle vinna även den här gången då DIF varit det spelförande laget fram till båda avgörandena.

Wesslau var tillbaka i kassen och var väldigt bra som vanligt, men även Stefan Liv i bortamålet stod för en briljant insats.

Det såg länge ut att bli en mållös tillställning men Jimmie Ölvestad lyckades kvittera med till 1-1 med endast 51 sek kvar av ordinarie tid. Innan dess hade Mattias Tedenby gett bortalaget ledningen med mindre än fem minuter kvar av sista perioden.

Sen efter att David Printz gått fram lite för mycket i offensiv zon, så kunde HV kontra in segermålet i sudden. Wessalu helt chanslös på det målet, som gjordes av Jukka Voutilainen (stavning?).

Bara att ta nya tag nu och hoppas på minst en seger i de nästkommande två bortamatcherna. Nån gång måste ju DIF få lite medstudsar också. För t.ex så sköt Kristofer Ottosson i ribban med fem sek kvar av sista perioden och det var även DIF som var det spelförande laget under större delen av matchen.