torsdag 1 april 2010

Rond 1 till DIF

DIF tog ledningen i semifinalserien mot Linköping, efter att man bortabesegrade LHC med 3-1.

Man fick flertalet psykologiska mål i matchen, bl.a kom ledningsmålet med dryga minuten kvar av första perioden. Det gjordes av Marcus Nilson, när han i snäv vinkel lyckades snappa upp pucken efter att Jimmie Ölvestad skjutit i utsidan av målburen.

Linköping kvitterade genom Tony Mårtensson tidigt i den andra perioden innan DIF återigen fick ett par psykologiska mål. Först så kontrade Andreas Engqvist in 2-1, precis efter att Linköping haft ett antal chanser i powerplay. Då hade man spelat drygt 18 minuter av perioden.

Sedan med 15 sekunder kvar så fick Kristofer Ottosson tag i returen på Andreas Holmqvists skott, från Fredrik Norrena, i spel 5 mot 4. Den chansen kom till efter att Andreas Jämtin dragit på sig 2+10 för checking from behind på Jimmie Ölvestad.

I den tredje perioden så kontrollerade DIF tillställning totalt och Linköping tilläts inte skapa speciellt farliga chanser heller och det lilla som skapades stoppades av en lysande Gustaf Wesslau.