onsdag 7 april 2010

DIF en match ifrån Final

Tack vare Timmy Petterssons mål 4:42 in i sudden, så har nu DIF 3-1 i matcher efter att man vann med 2-1 i ett fullsatt Globen.

Det var gästande Linköping som tog ledningen drygt en minut in i matchen, när målkungen Jan Hlavac sköt ett snabbt skott förbi Gustaf Wesslau.

Efter det var Wesslau rena väggen. Han tog 39 av 40 skott.

Linköping var det klart bättre laget första perioden men i den andra perioden spelade DIF upp sig och att man även kvitterade då var fullt rättvist. Målet gjordes av Andreas Engqvist och det var en styrning på Oscar Eklunds skott. Fredrik Norrena var chanslös.

I den tredje perioden så kostade båda lagen på sig att missa öppet mål och DIF hade en puck bakom Norrena som räddades på volley precis på mållinjen av en Linköpingspelare.

I övertidsperioden så var det dock bara ett lag på isen, DIF tryckte tillbaka LHC något enormt och man vann skotten med klara 6-1 på de dryga 4 minuterna som hann spelas.

Nu kan DIF ta sig vidare till final vid vinst redan imorgon kväll, då match nr5 spelas i Globen.