lördag 3 april 2010

Ölvestad suddenhjälte

Med endast 25 sekunder kvar av den första förlängningsperioden, så fann Marcus Nilson en helt fri Jimmie Ölvestad som fintade bort Fredrik Norrena och satte matchvinnande 3-2 i klubbhandskrysset.

DIF tog ifatt ett 0-2 underläge i den tredje perioden genom mål av Marcus Nilson och Nichlas Falk. DIF hade ganska bra kontroll på matchen men Norrena hade varit rena väggen fram tills dess.

Jan Hlavac gav bortalaget Linköping ledningen i spel i numerärt överläge i den första perioden och Tony Mårtensson kontrade in 2-0 mitt i en stor press från hemmalaget i den andra perioden.

Matchen vände enligt mitt tycke när backen Andreas Pihl inte kunde hålla känslorna i styr i början på den tredje perioden. Han pekade då finger till domarna efter att han blivit utvisad, vilket medföljde matchstraff och fram tills dess hade inte DIF alls kunnat komma in framför kassen för att skymma och irritera Norrena. Med den stora backjätten borta så kunde DIF enkelt gå rakare på kassen.

Nu har DIF 2-0 i matcher i bäst av sju. Nästa match spelas i Linköping på Måndag.