torsdag 8 april 2010

DIF till final

DIF är klara för final igen efter nio års frånvaro sedan sist. Detta efter att man vann med klara 5-1 i den femte semifinalen och tog därmed hem serien med 4-1 i matcher.

Dom fick även en kanonstart med mål redan efter 1:30 av Nicklas Danielsson efter snabbt klapp-klappspel från Marcus Krüger och Andreas Engvist, som serverade målskytten öppet mål.

DIF fick även in ett andra mål innan perioden var över, det kom till på lagets första powerplay och gjordes av Mathias Tjärnqvist. Han fick pucken på sig, så att den ändrade riktning förbi en chanslös Fredrik Norrena. Timmy Pettersson stod för skottet.

Då kändes matchen ändå fortfarande öppen för det var egentligen bara DIFs effektivitet som var skillnaden.

I andra perioden sen så satte DIF gasen i botten och körde ifrån Linköping fullständigt. Först blev Nichlas Falk frispelad och kunde sätta 3-0 i Norrenas plockhandskryss och sedan så satte Kyle Klubertanz 4-0 i DIFs andra läge i powerplay. Då stod Mathias Tjärnqvist framför målet och skymde så att Norrena inte kunde se något alls.

I sista perioden så satte DIF ytterligare ett powerplaymål, målskytt den gången var Andreas Holmqvist. Det noterbara med det var att DIF då hade gjort tre mål i numerärt överläge på endast fyra försök och det var förstafemmans första poäng på tre matcher.

Jan Hlavac fick tröstmåla på slutet men jublade inte ens efter målet som var helt betydelselöst.

DIFs bredd blev avgörande och det luktar guld lång väg i år, då jag tror att HV kommer få det tufft mot DIFs raka och aggressiva anfallspel. Ett Hv som även dom vann med 4-1 i matcher.

Första finalmatchen kommer spelas i Stockholm på Torsdag den 15:e April.