torsdag 22 april 2010

Finalserien lever igen

Finalserien lever igen efter att DIF lyckades vinna i sudden i den fjärde matchen. Målet, som gjordes av Marcus Krüger kom med endast sex sekunder kvar av första förlängningsperioden och betydde 3-2.

DIF öppnade matchen svagt och lagkaptenen Marcus Ragnarsson antydde i pausen att det kändes som att de flesta satt kvar i bussen istället för att vara redo för spel. Trots det ledde HV bara med 1-0 efter första 20 minuterna.

I andra perioden kom DIF sedan ut som ett nytt lag och man lyckades också kvittera rätt så omgående genom Kyle Klubertanz. Tyvärr var det pga en domartabbe bara men med tanke på all otur tidigare med bortdömda mål, som skulle varit mål så kan man säga att det jämnar ut sig i längden. I det här fallet tilläts DIF göra ett felaktigt byte, så man var en man för mycket på isen ett tag men man var fem man på plan när själva målet gjordes.

HV återtog ledningen sedan innan perioden var över, i spel fem mot fyra.

DIF kvitterade sedan i powerplay, när Marcus Ragnarsson sköt via Marcus Krüger och in i målet.

Efter det följde ett par nervkittlande minuter där DIF lyckades döda av ett långt tre mot fem spel och hade det inte varit för Wesslaus fenomenala målvaktspel där så hade matchen avgjorts under det skedet.

Istället gick matchen som sagt till förlängning och när folket börjat göra sig redo för en ny förlängning så fann Marcus Nilson en fristående Krüger på bortre stolpen som bara hade att lägga in pucken i tom kasse förbi en chanslös Stefan Liv.

Det är ny match redan ikväll och serien känns öppen igen eftersom det numer står 2-2 i matcher.