onsdag 27 januari 2010

Toronto förlorade igen.

Efter att ha förlorat med 2-0 borta mot Florida Panthers i Lördags, så tog Toronto emot Los Angeles Kings hemma i Air Canada Centre inför 19 332 åskådare. Tyvärr så fick inte hemmafansen jubla allt för mycket då det blev ännu en förlust, denna gången med 5-3. Los Angeles kunde utnyttja dåligt spel i Torontos egen zon med tappade puckar och förlorade närkamper.

Matchen var inte ens två minuter gammal när Toronto fick ett gyllene tillfälle att ta ledningen då Dustin Brown blev utvisad för bortalaget efter att han tacklat Nikolai Kulemin i offensiv zon. Det var inget fel på tacklingen förutom att Kulemin ej hade pucken, så därför åkte Brown ut för interference. Toronto lyckades inte utnyttja det läget.

När sedan Ian White åkte ut efter en låg höfttackling på Wayne Simmonds, så dröjde det bara 33 sek innan Los Angeles kunde sätta matchens första mål. Det var backtalangen Drew Doughty som satte sitt 10:e mål för säsongen med ett stenhårt direktskott som en skymd Jonas Gustavsson i Torontos kasse var chanslös på. Det var 37:e gången den här säsongen som Lönnlöven släppte in det första målet i matchen. Dessutom är Toronto det sämsta laget i NHL när det gäller spel med en man mindre på isen.

Toronto reste sig och lyckades kvittera med mindre än 5 minuter kvar av första perioden. Målskytt var Nikolai Kulemin, som satte sitt 10:e mål för säsongen när han kom längs vänsterkanten och avfyrade ett skott som trots att det gick via backen Peter Harrolds klubba ändå inte såg helt otagbart ut för den annars duktiga målvakten Jonathan Quick. Som för övrigt ska representera USA i OS.

Första perioden var jämn spelmässigt och skotten fördelades 12-10 där bortalaget hade ett litet övertag skottmässigt.

Andra perioden rivstartade med att Los Angeles återigen kunde ta ledningen, även denna gången var det ett backskott från blålinjen som letade sig förbi en skymd Gustavsson. Målskytt var Jack Johnson, hans 5:e för säsongen. Han blev assisterad av Dustin Brown och Matt Greene. Det var det första av tre assist från Browns klubba denna matchen.

När nästan halva matchen var spelad så lyckades hemmalaget ännu en gång kvittera matchen. Målet gjordes av Niklas Hagman som kunde avsluta precis ovanför Quicks plockhandske sedan han blivit fint framspelad av Alexei Ponikarovsky. Det var Finländarens 19:e mål för säsongen.

Efter det så rasade Torontos spel ihop tack vare dåligt spel i egen zon. Först var det Wayne Primeau som tappade pucken djupt i eget sarghörn till Dustin Brown som enkelt kunde vandra in på kassen och istället för att skjuta så passade han över till Jarret Stoll som fick öppen kasse och Gustavsson var återigen chanslös. Fyra minuter efter det så var det dags för Ryan Smyth att ohotat få vandra in från kanten och avfyra ett hårt handledsskott via den bortre stolpen och in. Gustavsson var lite skymd men borde nog ändå ha tagit det. Det var den gamla veteranens 15:e mål för året.

I tredje perioden så spelade Los Angeles lite mer avvaktande och tightade till spelet. Det dröjde tills det var 1:18 kvar av matchen innan Toronto kunde reducera till 3-4. Målet gjordes av Niklas Hagman och det var nästan en kopia på hans första i matchen. Det var hans 20:e mål för året och nu har han gjort minst 20 mål i tre raka säsonger. Det tillkom efter att Toronto chansat och tagit ut Gustavsson för att få in en extra spelare. Med endast 10 sek kvar av matchen sen så punkterade Alexander Frolov matchen totalt när han la in pucken i den tomma kassen, eftersom Toronto hade plockat Gustavsson igen för att ge allt framåt för att åstadkomma en kvittering. Det var den speediga Ryssens 12:e mål för året.

Jonas Gustavsson stod för 28 räddningar i matchen medan kollegan i det andra målet, Jonathan Quick räddade 25 av Torontos 28 skott.

Före matchen så hedrade Toronto tre gamla hjältar från 70-talet. Det var Lanny McDonald, Norm Ullman och den gamla fightern med över 3000 utvisningsminuter i karriären, Dave "Tiger" Williams. De fick stående ovationer när dem äntrade isen för det ceremoniella nedsläppet.