söndag 31 januari 2010

Mäktig comeback av Vancouver

Efter att ha gjort fyra mål i sista perioden så lyckades Vancouver på bortaplan mot Toronto ta igen ett tidigt 0-3 underläge från den första perioden och tillslut vinna med 5-3. Stor segerorganisatör var Alex Burrows som gjorde två mål och spelade fram till två andra.

Toronto fick annars en drömöppning när Phil Kessel gjorde två mål innan matchen ens var fem minuter gammal. Första kom redan efter 52 sek. Det andra kom i spel fem mot fyra, då stod klockan på 3:49. Innan matchen hade Kessel endast gjort ett mål på de fjorton senaste matcherna.

Vancouver tog över spelet successivt i perioden och pepprade Torontos målvakt Vesa Toskala med 14 skott totalt, men Toskala var omutbar. Dom brände t.ex ett långt spel i fem mot tre, där Toskala hade både flyt och fick bra hjälpa av sina utespelare.

Istället kom helt ologiskt ännu ett mål för hemmalaget när Jamal Mayers kom in längs högerkanten och fick på ett slagskott som inte såg helt otagbart ut för Roberto Luongo. Då var det endast 4.1 sek kvar av perioden.

Bortalaget valde att i pausen byta ut Luongo eftersom han hade släppt in tre mål på endast åtta skott. Istället fick den forne Torontomålvakten Andrew Raycroft hoppa in mellan stolparna.

Vancouver fortsatte att vara det spelförande laget även i den andra perioden men det dröjde tills nästan halva perioden var spelad innan dom fick utdelning. Alex Burrows fick då tag i pucken på egen blålinje i numerärt underläge och fri mot Toskala så fintade han bort honom och la in pucken med en backhand, precis ovanför plockhandsken.

Det var det enda målet i perioden, bortalaget vann skotten med 9-3 och hade totalt 23-11 efter 40 min.

Så i tredje perioden så kom den berömda "ketchupeffekten" när puckarna ramlade in i Torontos mål hela fyra gånger.

Bröderna Sedin var inblandade i tre av de målen, först ut var Daniel Sedin. Han fick helt öppet mål efter snabbt klapp-klapp spel.

Kvitteringsmålet gjordes av Henrik Sedin i ett flygande anfall, på pass från brorsan Daniel. Efter att ha fått två chanser på sig så fick han tillslut in pucken under Toskala.

Det matchvinnande målet gjordes av Daniel Sedin på pass från Henrik. Daniel störtade på kassen och Henrik spelade in pucken så att brodern endast hade att sätta till klubban och stöta trissan i mål. Det målet kom med endast 2:04 kvar av sista perioden.

Alex Burrows avgjorde sedan genom att sätta pucken från halva plan i öppen kasse sedan Toronto plockat ut Toskala.

Kedjan med Alex Burrows och bröderna Sedin stod för totalt åtta poäng. Daniel Sedin gjorde två mål och passade till ett medan Henrik satte ett mål och passade till ett.

Skotten totalt efter 60 min var 36-21 till Vancouver.