söndag 31 januari 2010

Rooney fick fira 100 på Emirates

Wayne Rooney fick göra sitt 100:e mål i Premier League, när Manchester United slog Arsenal med 3-1 på bortaplan på Emirates Stadium i London.

Resultatet var fullt rättvist och det var en taktisk triumf från Sir Alex Fergusons sida, där kantspelet med Ji-Sung Park och Nani var ett ständigt hot för Arsenals backlinje.

Det var också Nani som i den 33:e minuten fick öppna målskyttet då han efter att ha fintat bort två spelare på Arsenals vänsterkant sedan avancerade inåt mot målet och chippade in bollen via Manuel Almunias händer. Det var verkligen ett drömmål av den unge portugisen!

Kort därefter i den 37:e minuten så kunde Rooney på kontring göra sitt 100:e mål, regissör av det anfallet var Nani.

Tidigt i andra halvlek så ökade Ji-Sung Park på till 3-0 för bortalaget och då såg matchen ut att vara helt avgjord.

Arsenal lyckades lite turligt reducera till 1-3 via ett försvarsben som ställde Edwin Van der Sar på slutet men mer än Vermaelens tröstmål fick man inte idag.

Nästa match blir mot Chelsea på Stamford Bridge och om man ska ha nån chans att hänga med i titelracet så är vinst ett måste då.