söndag 31 januari 2010

Nichlas Falk fick fira 700 med seger

Nichlas Falk, som för dagen till ära gjorde sin 700:e match i Djurgårdströjan fick se sitt lag köra över Rögle med 6-2 inför 6486 åskådare på Hovet. Trots att man låg under med 0-1 efter första perioden.

Djurgården sköt visserligen väldigt mycket skott mot Jürgen Penker i Rögles mål under de första 20 minuterna men det var lätta skott för honom att ta eftersom ingen tog skitjobbet med att gå in framför kassen och skymma. Skotten skrevs då till 16-8.

Det var just den biten som dom fick ordning på i den andra perioden och det dröjde bara 30 sek innan kvitteringspucken satt. Målskytt var Marcus Nilson, framför kassen stod både Kristofer Ottoson & Jimmie Ölvestad och skymde.

Djurgården utökade sen ledningen med ytterligare två mål som gjordes av Andreas Engqvist och Marcus Ragnarsson. Det senare målet var matchens delikatess där DIF spelade runt i anfallszonen under en avvaktande utvisning, tillslut fann Jimmie Ölvestad en fristående Ragnarsson ett par meter ifrån målet till vänster om Penker. Backveteranen sköt direkt och målvakten hann inte med att göra en sidledsförflyttning.

Hemmalaget dominerade fullständigt tillställningen efter två perioder, man hade ett högre tempo än gästerna och gick hela tiden med minst en man på kassen så att Penker fick svårt att se skotten till skillnad från den inledande perioden, där spelet mest höll till i sarghörnen. Skotten efter två perioder förkrossande 28-14 till Djurgården. Även tekningsstatistiken var till stor fördel för DIF där man ledde med 30-11.

Mindre än två minuter in i den tredje perioden så punkterades matchen när Mike Zigomanis helt obehindrat fick vandra in på kassen och kunde enkelt runda Penker till 4-1.

Rögle fick in en reduceringspuck tre minuter senare men mer spännande än så blev det inte då Djurgården fick in ytterligare två puckar i mål av Tim Eriksson och Michael Holmqvist.

Slutresultatet 6-2 speglade verkligen matchen som helhet, för Rögle hängde inte alls med i hemmalagets höga tempo och drog då på sig väldigt många utvisningar som kostade en massa kraft och energi.

Sekunderna innan slutsignalen så fick Djurgården stående ovationer av publiken och efter matchen så fick jubilerande Nichlas Falk ta två ärevarv, även det till stående ovationer. Falk blev den första i Djurgårdens historia att komma upp i det antalet matcher.

Skotten totalt i matchen blev tillslut 40-22 till fördel för Djurgården.

Bästa poängplockare i matchen blev Michael Holmqvist och Tim Eriksson som båda noterades för ett mål och två målgivande passningar.