torsdag 9 maj 2013

Torsk i sudden

Det blev förlust i sudden death för Toronto i den fjärde matchen mot Boston. Segersiffrorna blev 4-3, efter att David Krejci satte sitt tredje mål för matchen med drygt 13 minuter spelat av första övertidsperioden. Målet kom till efter att Dion Phaneuf gått bort sig i offensiv zon och Boston fick då en kontring två mot en. Toronto hade innan det pressat på furiöst och Tuukka Rask fick verkligen storspela för att hålla liv i matchen.

Torontos mål gjordes av Joffrey Lupul, Cody Franson och av Clarke MacArthur.

Det hjälpte dock inte som sagt och nu måste Toronto vinna tre raka matcher för att inte säsongen ska ta slut. Första matchbollen att rädda är på Fredag, då serien drar vidare till Boston igen.

James Reimer var hyfsad i kassen, han räddade 41 skott, men släppte väldigt mycket returer. Rask å sin sida  hade väldigt bra koll på sina returer och han tog 45 av 48 skott.

Mark Fraser fick lämna matchen i den tredje perioden efter att ha fått ett skott i pannan av Bostons Milan Lucic.

Det var en match som spelades i ett våldsamt högt tempo och den var även väldigt fysisk. Toronto delade ut 71 tacklingar mot Bostons 49. Phaneuf var tacklingsvilligast med 10 stycken.

Toronto har inte besegrat Boston på hemmaplan i ett slutspel sedan 31 Mars 1959.