lördag 11 maj 2013

Toronto undvek eliminering

Tack vare 43 räddningar av James Reimer och varsitt mål från Tyler Bozak och Clarke MacArthurs klubbor så kunde Toronto vinna match fem med 2-1 på bortaplan inför 17 565 åskådare i TD Garden, Boston. Hemmalagets mål gjordes av den väldiga jättebacken Zdeno Chara.

Phaneuf gratulerar Reimer efter segern. (Photo: The Canadian Press)

Toronto spelade väldigt bra i den första perioden, men man kunde inte få dit chanserna bara. Skotten vann man med övertygande 19-8. Man åkte väldigt mycket skridskor och var väldigt energiska.

Efter den mållösa första perioden så tog Toronto ledningen efter att drygt halva matchen hade spelats. Tyler Bozak stal då pucken på egen blålinje och åkte sig fri mot Tuukka Rask i spel fyra mot fem. Lite turligt fick han sedan se pucken gå in via armhålan på den duktiga finska burväktaren. Det var Bozaks första slutspelsmål i karriären.

Boston kom tillbaka mer i matchen i mittperioden och vann skotten med 17-10.

Toronto fick ett väldigt välbehövligt mål tidigt i den tredje perioden, då Clarke MacArthur vandrade in från sidan och rundade Rask för att lägga in pucken i tomt mål. Det hade då gått 1:58 av den sista perioden.

När drygt halva den sista perioden var spelad, så reducerade Zdeno Chara till 1-2, när han fick ett perfekt pass i slottet av David Krejci som han satte fint i klubbhandskrysset bakom Reimer med ett stenhårt skott.

Efter det målet så var det Boston för hela pengen, man dominerade fullständigt och huserade länge i offensiv zon, vilket tvingade Toronto att slå iväg pucken till icing gång på gång.

Närmare än ett skott i ribban kom man dock aldrig trots ett massivt övertag med hela 19-4 i skott i perioden till Bruins.

Som vanligt så var det en tacklingsfylld match. Där Toronto delade ut 46 tacklingar och Boston stod för 39. Dion Phaneuf och Matt Frattin delade ut sju stycken vardera för Torontos del och Milan Lucic i hemmalaget stod för lika många.

En stor orsak till att man lyckades hålla undan till seger var att man blockerade oerhört många skott, hela 27 stycken mot Bostons 13. Den som offrade sig mest var Ryan O'Byrne, med fem stycken.

Jake Gardiner gjorde en stabil match och för det belönades han med mest istid i hela laget, med 24:05.

James Reimer var helt fenomenal i målet och tog 43 av 44 skott. Även Tuukka Rask gjorde en bra match för Bostons del. Han stod för 31 räddningar och släppte få returer.

Den sjätte matchen i serien spelas på Söndag i Air Canada Centre, Toronto.