tisdag 7 maj 2013

Boston förstörde festen i Toronto

Boston Bruins utnyttjade de misstagen som Toronto stod för i matchen och kunde tack vare det vinna match nr tre i matchserien med 5-2. Matchen avgjordes när Boston gjorde två snabba mål i mittperiodens sista halva och då gick ifrån 1-2 till 1-4. Det var Torontos första hemmamatch på nio år i ett slutspel och arenan verkligen kokade.

Boston hade en ledning med 1-0 efter första perioden då Adam McQuaid fick in ett skott utifrån som en skymd James Reimer inte hann se i tid.

När Jaromir Jagr sedan stal pucken bakom Torontos kasse ifrån backen Ryan O'Byrne och serverade Rich Peverley till 2-0, så blev uppförsbacken ännu tyngre för hemmalaget.

Toronto lyckades reducera till 1-2 i powerplay, då backen Jake Gardiner tillslut fick in pucken bakom en storspelande Tuukka Rask.

Hemmafansen han dock inte jubla så länge, för pucken tappades i offensiv zon omgående och i en kontring så serverade Milan Lucic pucken till Nathan Horton som fick in pucken bakom Reimer, för sitt tredje mål i slutspelet.

Drygt två minuter efter det så tappade Phil Kessel pucken i egen zon i spel fem mot fyra och det utnyttjade Daniel Paille, som med en backhand satte 4-1 till bortalaget.

Toronto fick in ytterligare en reduceringspuck tidigt i den tredje perioden då Phil Kessel fick lite revansch på sig själv och slog in en retur bakom Rask till 2-4.

När Toronto sedan jagade ytterligare reducering och plockade ut Reimer, så satte David Krejci pucken i öppen kasse.

Toronto vann skotten i matchen med 47-38, men det var inte så många farliga skott om man ska vara ärlig. Det saknades trafik framför Rask för att det skulle bli rejält heta chanser.

Matchen i sig var väldigt fysisk. Boston delade ut 51 tacklingar mot Torontos 48. Zdeno Chara och hans backkollega Johnny Boychuk delade ut sju var.

En oroande statistik var att Toronto hade 24 giveaways, även Boston hade en tung dag på den fronten då dom stod för 20 st. Dion Phaneuf i Toronto och Dennis Seidenberg i Boston var de värsta syndarna med fem stycken var.

Toronto måste verkligen få ordning på sitt spel till kommande match. Så slarvigt som man spelade i egen zon får man inte spela om man ska ha minsta chans att rubba ett så starkt lag som Bruins.