tisdag 14 maj 2013

Säsongen slut

Toronto tappade en säker 4-1 ledning i sista perioden och föll sedan i sudden death, efter att laget helt tappat orken och spelat på resultatet alldeles för tidigt. Då blev rutinen hos de erfarna Bostonspelarna avgörande och Patrice Bergeron kunde skicka Boston vidare till nästa rundan efter att ha satt 5-4 efter drygt sex minuters spel i övertidsperioden.

Säsongen är över för ett tappert kämpande Toronto Maple Leafs. Trots underläge omgående i matchen med 0-1, så kämpade man sig tillbaka och kvitterade i powerplay till 1-1 genom Cody Franson.

Efter det följde ytterligare tre mål fram till en ledning med 4-1, efter ett ytterligare mål av Franson i den andra perioden och ett av Kessel tidigt i den tredje perioden. Nazem Kadri satte sedan vad man då trodde var det avgörande fjärde målet efter drygt fem minuter.

Sedan gjorde man som sagt misstaget att börja spela på resultatet och när man då gav Boston initiativet igen, så blev man nerpressade rejält i egen zon och det första reduceringsmålet kom med tio minuter kvar.

När Boston ryckte målvakten med två minuter kvar så kom inte Toronto ens ur egen zon och tillföljd så satte Bruins två mål.

I sudden sedan så hade Toronto ett par bra chanser tidigt men man lyckades inte överlista Rask.

Som helhet så kan laget dock vara stolta över sin insats i slutspelet, men man kan absolut inte vara stolt över de sista tio minuterna av matchens tredje period. För man får inte sluta spela så. Oavsett om man är trött eller inte.

Säsongen som helhet får man dock vara nöjd med, då ingen trodde att laget ens skulle ta sig till slutspel på förhand. Att sedan då tvinga ett lag som Boston till sju matcher får man också vara nöjd med. Med ett så ungt lag dessutom. Så framtiden ser ju ljusare ut än på väldigt länge.

Ni får ursäkta men det blir inte något statistikrabblande eller mer ingående om matchen än så här. Jag är för tom just nu för att kunna skriva något mer.

Hörs igen till hösten när nästa säsong börjar eller om något stort hinner hända innan dess.