söndag 5 maj 2013

Toronto kvitterade matchserien

Två mål av Joffrey Lupul och 39 räddningar av James Reimer gjorde att Toronto Maple Leafs utjämnade matchserien mot Boston Bruins till 1-1, efter seger med 4-2. Phil Kessel och James Van Riemsdyk noterades också för varsitt mål. Bostons mål gjordes av Nathan Horton och av Johnny Boychuk.

Lupul jublar efter ett av sina två mål. (Photo: The Canadian Press)

Inför matchen ändrade Randy Carlyle om rejält i Torontos lag och han komponerade bland annat fyra nya kedjor och tog in fyra nya spelare från föregående match. Dom var Matt Frattin, Ryan Hamilton, Jake Gardiner och Ryan O'Byrne. Utgick gjorde Clarke MacArthur, Frazer McLaren, Mike Kostka och John-Michael Liles.

Laget såg därför ut enligt följande.

Lupul-Bozak-Frattin, JVR-Grabovski-Kulemin, Hamilton-Kadri-Kessel, Komarov-McClement-Orr.

Gunnarsson-Phaneuf, Fraser-Franson, Gardiner-O'Byrne.

De ändringarna gjorde susen, då Toronto spelade klart mycket bättre. Bara i den första perioden delade man t.ex ut 22 tacklingar och sköt 12 skott mot Bostons 10.

Trots det så slutade den perioden mållös.

Tidigt i den andra perioden tog Boston ledningen genom Nathan Horton, då han fick pucken i mål via sin skridsko. Det blev videobedömning men målet godkändes, då det inte fanns någon sparkrörelse.

Joffrey Lupul klev sedan in i handlingen med två mål inom loppet av sex minuter. Det första gjorde han från nära håll på en retur i spel fem mot fyra. Det andra målet gjorde han på pass ifrån Matt Frattin.

Andra perioden var väldigt chansrik och Boston vann skotten i den med 18-14.

Nazem Kadri frispelade Phil Kessel tidigt i den sista perioden. Fri med Tuukka Rask, så gjorde Kessel 3-1. Det var hans första mål i spel fem mot fem och fjärde totalt på 24 matcher mot Boston sedan traden till Toronto.

Boston fick in en reduceringspuck till 3-2, med halva perioden kvar. Efter det hade dom en hård press mot Reimers mål.

Det var dock Toronto som gjorde nästa mål i matchen. James Van Riemsdyk lyckades på ett egendomligt sätt få in pucken till 4-2 samtidigt som han gjorde en piruett i luften. Liggandes på isen fick han sedan jubla.

När det endast återstod en sekund av matchen så fightades Mark Fraser med Shawn Thornton, det var ett frustrerat Bruins i slutet av matchen.

Det var en match som spelades i ett högt tempo, men med få misstag av Torontos försvar. Det är något som är viktigt att det håller i sig för att man ska ha en chans mot Bruins. När det blev en felpassning så såg övriga i laget till att jobba hårdare för att lösa situationen.

Carl Gunnarsson stoppade effektivt ett två mot ett läge i sista perioden bland annat när Jake Gardiner hade tappat pucken.

Skotten blev tillslut 41-32 i Bostons favör, det var första gången sedan 16:e April som Toronto sköt mer än 30 skott i en match.

Toronto fortsatte spela fysiskt och landade på 44 tacklingar mot Bostons 35. Carl Gunnarsson och Matt Frattin delade ut fem var och var de två som delade ut flest.

Boston var helt överlägsna i tekningscirklarna, med siffrorna 49-27 i deras favör.

Nu fortsätter matchserien till Toronto med matcher på Måndag och Onsdag.