onsdag 9 februari 2011

Seger mot Islanders

Toronto lyckades vinna borta för första gången sen 11:e Januari, när man slog ett skadedrabbat New York Islanders med 5-3 på tisdagen.

Islanders fick sämsta tänkbara start, då den tilltänkta målvakten för kvällen, Kevin Poulin skadade sig under uppvärmningen. Så istället fick den finländska målvakten Mikko Koskinen göra sin NHL-debut. Han fick ingen drömstart, då Torontos två första skott i matchen resulterade i mål. De gjordes av i tur och ordning Colby Armstrong och av Jay Rosehill.

Det medföljde även att man fick blixtinkalla Joel Martin från farmarlaget, han kom inte till arenan förrän i den tredje perioden dock.

Islanders lyckades sedan jobba sig in i matchen och man fick tillslut in ett reducerings mål bakom James Reimer innan den första perioden var över. Det gjordes av lagets främste målskytt, Matt Moulson, som då noterades för sitt 19:e mål för säsongen, elegant framspelad av supertalangen John Tavares.

I den andra perioden så lyckas man även kvittera till 2-2, genom Michael Grabner och det var ställningen efter 40 minuters spel.

Toronto gjorde sedan ett ryck i den tredje perioden, när man satte tre raka mål. De gjordes av Tomas Kaberle, Nikolai Kulemin och av Fredrik Sjöström, det var Svenskens blott andra mål för säsongen.

Robbie Schremp fick sedan in ett tröstmål för Islanders men mer än så mäktade dom inte med.