lördag 5 februari 2011

Förlust i Gävle.

Det blev förlust på bortaplan för DIF under lördagseftermiddagen, när man föll med 2-1 mot Brynäs i Läkerol Arena.

Det var fullt rättvist, då DIF endast vaknade till under de sista fem minuterna av matchen. Hemmalaget kontrollerade matchen fullt ut efter att Niclas Andersén hade gjort 1-0 i den andra perioden, detta efter en mycket vacker soloprestation. Där han dribblade sig igenom hela DIF-försvaret, för att slutligen sätta pucken i nätet bakom en chanslös Mark Owuya.

När sedan Andreas Dackell utökade till 2-0 i början på den sista perioden så var det tack och godnatt. Daniel Brodin fick in en tröstpuck på slutet bakom den NHL-meriterade målvakten Thomas Greiss, men det var den enda ljuspunkten i dagens match för DIF, som nu får ta välbehövlig vila under landslagsuppehållet och ta nya tag mot AIK i omstarten.