fredag 11 februari 2011

Övertidsförlust mot Devils

Det blev förlust för Toronto på torsdagen, då man tog emot New Jersey Devils hemma i Air Canada Centre. Siffrorna skrevs till 1-2, efter förlängning. Där avgjorde storstjärnan Ilya Kovalchuk. Det var hans tolfte övertidsmål i karriären.

Segern innebar att bortalagets coach, den legendariska Jacques Lemaire därmed fick sin 600:e seger totalt.

Toronto tog ledningen med 1-0 i den andra perioden, när Nikolai Kulemin satte sitt 21:a mål för säsongen bakom Johan Hedberg i Devilsmålet, framspelad av Phil Kessel och av Mikhail Grabovski.

Dainus Zubrus kvitterade till 1-1 i början på den tredje perioden, genom en styrning bakom James Reimer.

Båda målvakterna stod för stabila och bra insatser. Reimer noterades för 37 räddningar och Johan Hedberg motade 31 av de 32 skotten som sköts mot honom.

Joffrey Lupul gjorde sin debut för Toronto efter traden med Anaheim, han spelade i tröjnr 19 och gjorde en godkänd insats även om han lämnade isen utan nån poäng. Han sköt 3 skott på mål, gick -1 i +/- och var på isen i totalt 18:03.

Keith Aulie, som fick ta Beauchemins plats stod också för en bra insats. Han hade ett skott på mål, täckte många skott, tacklades vid varje tillfälle som gavs och spelade totalt 21:56. Även han gick -1 under matchen.

Nu väntar Montreal på Lördag i nästa match för Toronto.