måndag 31 maj 2010

Dansk VM-back klar för DIF

Djurgården har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv. I dag gjorde klubben klart med den danske landslagsbacken Stefan Lassen, 24. Lassen, som spelade i VM, har skrivit på ett 2–årskontrakt med klubben.
– Vi har följt Stefans fina utveckling under förra säsongen där han var riktigt bra i Kvalserien och sedan också i VM. Han är i en bra ålder och vi ser en fortsatt bra utvecklingspotential i honom, säger Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt.


Danmark gjorde succé i VM för ett par veckor sedan genom att nå kvartsfinal – där Sverige blev för svåra. En av de bidragande orsakerna till framgångarna var Stefan Lassens spel. Den 190 centimeter långa backen, som gjorde sin tredje VM-turnering, spelade ett stabilt backspel men bidrog även offensivt med två mål framåt.
– Alla vi har pratat med säger att Stefan har bra karaktär och vi tror att han kommer att passa bra in i vår grupp. Han är storväxt, rörlig och har bra skridskoåkning. Hans främsta styrkor är det defensiva spelet men vi tror att han kan utveckla det offensiva spelet hos oss, säger Janne och fortsätter:
– Glädjande är att Stefan bestämde sig för oss framför andra intresserade elitserieklubbar.

Den nyss gångna säsongen spelade han med Leksand i Hockeyallsvenskan där han på 48 matcher noterades för sex (1+5) poäng. I Kvalserien blev det en assist på tio matcher. Stefan Lassen, som blir den förste dansken i Djurgården genom tiderna, är trefaldig danska mästare och har förutom säsongen i Leksand spelat fem säsonger i Herning samt en säsong i Frederikshavn.

Källa & text: difhockey.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar